A helymeghatározás szerepe az otthonautomatikában

A HELYMEGHATÁROZÁS használatával otthonodat még teljesebb körűen tudjuk automatizálni! Lássuk, hogyan! 👇🧐
A riasztórendszer élesítésénél és hatástalanításánál: otthonod tudni fogja, mi a dolga, ha senki nem tartózkodik otthon: ha elhagyjátok otthonotokat automatikusan élesítődik a riasztó, anélkül, hogy bármilyen gombot megnyomnátok, vagy a fali panelon, illetve telefonról élesítenétek a rendszert. Hazaérkezve pedig automatikusan hatástalanítódik. Így véletlenül sem történhet meg, hogy a lakás “őrizetlenül” marad a kapkodás, vagy a feledékenység miatt, vagy hogy hazaérkezéskor elindulnak a szirénák, mert elfelejtettük, hogy élesítve van a rendszer.
Kapu/garázsajtó nyitása: hazaérkezéskor automatikusan nyílik a kapu és/vagy a garázsajtó, semmilyen távirányító, gomb megnyomására nincs szükség. Csak megállsz az autóval és “szezám tárulj!”. 😄
Bejárati ajtó nyitása: amennyiben okos zárat is telepítünk és a rendszerbe integráljuk, mire a bejárati ajtóhoz érsz, tadamm, nyitva is van!
Biztonság és energiatakarékosság maximalizálása: amennyiben otthonod érzékeli, hogy elmentél otthonról lekapcsolja a véletlenül bedugva hagyott tűzveszélyes eszközöket (vasaló, hajvasaló), és felkapcsolva felejtett világítást.
Jelenlét szimuláció: ha hosszabbra nyúlik távolléted, otthonod egy idő után automatikusan elindítja a jelenlét szimulációt. Redőnyök fel-le húzása a szobanövények jólétéért és a megfelelő benti klímáért, világítás, tv időnkénti bekapcsolása a betörők megtévesztéséért.
Fogadófény: hazaérkezéskor sötétedés után nem kell a lámpakacsolóig sem sötétben elbotorkálnod, ha otthonod érzékeli, hogy megérkeztél, automatikusan felkapcsol a megfelelő világítás.
 
Van, aki szerint az okosotthon a telefonról irányított eszközökről szól. Szerintünk pedig arról, hogy nemhogy a telefonod nem szükséges elővenned, de még gondolnod sem kell rá, otthonod magától teszi a dolgát és szolgálja ki az ottlakók igényeit!
 
Ha Te is szeretnél automatizált otthonban élni, kérd ingyenes tanácsadással egybekötött igényfelmérésünket! A piaci trendek folyamatos követésével mindig a számodra legtestreszabottabb rendszert és automatikát tervezzük meg!
 
 
#okosotthonhatvan #okosotthongyöngyös #okosotthonjászberény #okosotthongödöllő #FIBARO #helymeghatározás #otthonautomatika
 
Tumisu képe a Pixabay -en.

3 Replies to “A helymeghatározás szerepe az otthonautomatikában”

Comments are closed.