Távvezérelhető fűtés, állandó páratartalom otthonában

Ilyen esős, hűvös őszi délután az ember, ha teheti, ki sem mozdul a lakásából. Az otthon okosításával nemcsak kellemesebb klímát teremthetünk otthonaitokba, de a fűtésszámlán való spórolásban is segíthetünk.

✅ A távvezérelhető fűtés lehetővé teszi, hogy a hazaérkezés előtt telefonunkról beállítsuk a kívánt hőmérsékletet, így nem kihűlt lakás fogad, mikor betoppanunk otthonunkba.

✅ Az automatizálás által lehetővé válik, hogy a nap folyamán, mikor senki nem tartózkodik otthon, egy alacsonyabb hőmérséklet kerüljön beállításra, hiszen miért fűtenénk huszonfokokra egy üres házat? A távvezérlés segítségével azonban kellemesen felfűtött lakásba érhetünk haza (ezt automatikusan időponthoz is beállíthatjuk állandó napirend esetén).

✅ Nem minden helyiség igényel azonos hőmérsékletet a megfelelő hőérzethez. A FIBARO okosotthonkban különböző helyiségekhez különböző hőmérsékletet is megadhatunk, sőt ezek változását időpontokhoz is köthetjük (pl. fürdőszoba fürdés előtt).

✅ Az okosotthon fűtése hangvezérelhető is, tehát a kanapén elnyújtózva is csak egy szavunkba kerül és máris a megadott érték elérésén dolgozik a rendszerünk.

✅ A “jó éjszakát!” jelenet indításakor, egy gombnyomásra vált át éjszakai üzemmódba a fűtés, kapcsolnak le a lámpák, élesítődik a riasztó, bezáródik a bejárati ajtó, ellenőrzi a rendszer a kapuk állapotát, stb.

✅ Okos érzékelő elhelyezésével a lakás páratartalma folyamatos monitorozás alá kerül, mely kommunikál a rendszerbe integrált párásító géppel (a legegyszerűbb eszközt is okosítani tudjuk). Így a lakás páratartalma otthon tartózkodás esetén mindig optimális. Ez nagyban hozzájárul a légúti fertőzésekkel való ellenálló képességünk fenntartásában.

✅ Tartós benntartózkodás esetén a levegő minőségének mérése is kulcskérdés. Erről bővebben itt olvashatsz. 

Szeretnél Te is intelligens otthonban élni? Kíváncsi vagy, hogyan teheti az okosítás energiatakarékosabbá otthonodat? Olvass utána itt! Szeretnéd tudni, mely rendszerek okosíthatók az otthonodban? Erről itt olvashatsz!

Te megálmodod, mi pedig telepítjük álmaid okosotthonát! 

One Reply to “Távvezérelhető fűtés, állandó páratartalom otthonában”

Comments are closed.