Nem csak otthon vigyáz Rád az AJAX: Pánikgomb az AJAX mobilapp-ban

Az AJAX vezetékes (FIBRA) és vezeték nélküli riasztórendszere is az egyik legmodernebb, legmegbízhatóbb márka ma a piacon. Nem véletlen a népszerűsége. Teljesen megváltoztatja az eddigi elképzeléseinket a riasztókról. A beépített kamerával rendelkező mozgásérzékelőről, a könnyen kezelhető mobiltelefonos applikáció előnyeiről már írtunk. Említettük, hogy akár a világítás vagy az elektromos kapunyitók “okosítása” is megoldható, de még nem írtunk az applikációban található pánikgombról. Most megtesszük!

Inkább senkivel ne történjen meg az alábbi szituációk közül semelyik, azonban ad némi megnyugvást, ha a lehető legjobban fel vagyunk készülve, ha ne adj’ Isten mégis belefutnánk hasonló szituációba.

Képzeljük el, hogy valakinek…

  • útközben műszaki gond adódik az autójával, vagy
  • rosszul érzi magát akár séta, akár vezetés közben, vagy
  • zaklatás, támadás áldozatául esik, vagy
  • eltéved egy erdei úton és fogalma sincs merre járhat, stb.

Persze mobiltelefon jó esetben van az illetőnél, felhívhatja egy rokonát, vagy barátját, aki vagy felveszi, vagy épp nem tudja, a bajba került illető vagy el tudja mondani hol van, vagy nem, mert mondjuk fogalma sincs, melyik fánál kanyarodott balra az erdő közepén, vagy mert ne adj’ Isten eszméletét veszti mire el tud érni valakit telefonon.

Ezen problémák kiküszöbölése és a folyamat felgyorsítása végett tervezett az AJAX a riasztó mobiltelefonos applikációjába egy pánikgombot. Egyetlen egy gombnyomással értesülnek a rendszer további használói (akiknek a telefonján szintén ott van a mobilapp, pl. családtagok), illetve adott esetben a távfelügyelet arról, hogy 

  1. pánikesemény történt, a személy bajban van,
  2. pontosan hol történt a pánikesemény: erről a képen látható módon GPS koordinátákat küld a rendszer.

Így a segítség azonnal és célirányosan el tud indulni és segítséget nyújtani. 

Tehát ha csak ezt a funkciót nézzük is, a lehető legjobb választás az AJAX, főleg, ha például idős szerettünkre gondolunk, vagy iskolás gyermekünknek szeretnénk még nagyobb biztonságot nyújtani. 

Ha Ön is riasztórendszerben gondolkodik, keressen minket bizalommal, ha elnyerte a tetszését az AJAX rendszere. Hivatalos telepítő partnerként állunk Megrendelőink rendelkezésére.

Ha szeretne értesülni akciónkról, tájékozódni referenciáinkról, kövesse Facebook oldalunkat.