Okos időjárás állomás az okos otthonokban

Télen sajnos sokkal több időt töltünk bent a lakásban, mint kint a friss levegőn. Közérzetünket, egészségünket nagyban befolyásolja a beltéri levegő minősége, melynek romlását sokszor már csak olyankor vesszük észre, mikor fejfájást, fáradtságot, koncentrációs nehézségeket okoz. Azonban okos otthonotokban okos időjárás állomást is el tudunk helyezni és a rendszerbe tudjuk integrálni.

Így…

👉 bármikor ellenőrizhető a LEVEGŐMINŐSÉG, LÉGNYOMÁS, HŐMÉRSÉKLET, ZAJSZINT ÉS A PÁRATARTALOM.

👉 ha a mért értékek közül bármelyik olyan szintet ér el, mely negatív hatással van a közérzetre, egészségre, azonnal értesítést küld a telefonunk. Amennyiben szellőztető rendszerrel rendelkezik a lakás, automatikusan elindul/leáll a szellőztetés.

👉 mivel kommunikál a legegyszerűbb párásító berendezéssel is (ezt általában FIBARO Wall Plug-gal szoktuk megoldani), így a páratartalomnak megfelelően elindítja és le is állítja a párásító berendezést. Így a párásító azelőtt megfelelő szintre hozza a páratartalmat, hogy kiszáradnának a légutak, a nyálkahártyák. Ez éjszaka, illetve gyerekek esetében különösen fontos. Mivel otthonod érzékeli, hogy otthon vagytok-e, így beállítható, hogy ez a funkció csak otthontartózkodás esetén induljon el.

👉 mivel kinti érzékelő is tartozik az intelligens időjárásállomáshoz, bármikor megnézheted a telefonodon a kültéri hőmérsékletet és a páratartalmat is – akár a meleg szobából, akár a világ másik oldaláról.

👉 bár télvíz idején nem aktuális, de tavasztól őszig annál fontosabb: az időjárásállomás a locsolóval is kommunikál, így az időzített locsolást csak bizonyos értékek esetén indítja el (80% páratartalom felett pl. felesleges a gyepet locsolni).

👉 esőérzékelővel, szélerősség mérővel is ki lehet egészíteni a rendszert, ami kommunikál a tetőablakokkal illetve a redőnyökkel, így intelligens otthonunk azonnal cselekszik, amint szükséges. Akkor is, ha mi elfelejtjük, nem tartózkodunk otthon, vagy alszunk.

👉 ha hangvezérlést is használunk lakásunkban (pl. Amazon Alexa), a telefonunkért sem kell nyúlnunk, ha valamelyik értékre kíváncsiak vagyunk, a kanapéról, vagy akár vacsorakészítés közben is megkérdezhetjük kedvenc hangvezérlőnket.

Az okosotthon sokkal több egy “menő” lakásnál, vagy háznál (persze az is 😉). Értesít, figyelmeztet, cselekszik!

Ha Te is szeretnél okos otthonban élni, keress minket bizalommal! Az igényeknek megfelelően tanácsot adunk, megtervezzük a rendszert, beszerezzük az eszközöket, telepítjük, programozzuk és karban is tartjuk. Neked csak élveznek kell a gyümölcsét! Bővebben itt olvashatsz az okosotthonokról. Ha pedig kíváncsi vagy rá, mely rendszereid okosíthatók, itt megteheted.

One Reply to “Okos időjárás állomás az okos otthonokban”

Comments are closed.