Okosotthon = energiatakarékosabb életmód, fenntartható fejlődés

Az okosotthon nemcsak kényelmünket és biztonságunkat szolgálja, hanem az energiatakarékosabb életmód, a fenntartható fejlődés ügyét is. Így amellett, hogy óvjuk a bolygónkat, rezsiköltségeinken is faraghatunk.

🌍Fűtés szezonban nem fűtjük, klíma szezonban nem hűtjük az utcát: ha kinyitjuk az ablakot, a fűtés/hűtés abban a helyiségben a szellőztetés idejére automatikusan kikapcsol. 
🌍A hőmérséklet, fényerősség, páratartalom, szélerősség mérő szenzorok kommunikálnak az okosított fűtésrendszerrel, a redőnyökkel, tetőablakokkal és a világítással.
🌍Az időjáráshoz alkalmazkodó automatikus redőnyvezérlés akkor engedi le a redőnyöket, mikor szükség van a hőszigetelő funkciójukra és akkor húzza fel, ha a nap melege hozzájárul a lakás felmelegítéséhez.
🌍A hőmérséklet helyiségenként szabályozható, így elérhető, hogy ne kelljen az egész lakást felfűteni, ha például csak a fürdőszobában szeretnénk magasabb hőmérsékletet (ennek időtartama is megadható). A különböző fekvésű helyiségek is más-más hőmérsékleti beállítást igényelnek az optimális hőérzethez.
🌍Míg nem tartózkodunk otthon, nem szükséges fűteni, hisz az automatikus illetve a távoli irányítás miatt, felfűtött lakás fogad minket mire hazaérünk.

🌍A fényerőt is mérő szenzorok lehetővé teszik a világítás energiatakarékosabb használatát.
🌍A lakás elhagyási vagy éjszakai jelenet elindításakor lekapcsolnak a villanyok és bizonyos elektromos berendezéseink.
🌍A tetőablak vezérléssel beállítható az optimális szellőztetés, hiszen az ablak magától fogja tudni mikor kell fel-és lecsukódnia.
🌍A locsolónk nem indul el, ha esik az eső.

Bővebb tájékoztatásért keress minket bizalommal!
https://sls-okosotthon.hu/kapcsolat-okosotthon-hatvan/

#környezetvédelem #okosotthon #okosotthonhatvan #energiatakarékos #fenntarthatófejlődés

Photo: Anja🤗#helpinghands #solidarity#stays healthy🙏 képe a Pixabay -en.

2 Replies to “Okosotthon = energiatakarékosabb életmód, fenntartható fejlődés”

Comments are closed.