Okosotthon jelenetek 2. rész – Nyaralás jelenet

Ígéretünkhöz híven a leggyakrabban használt jelenetekről fogunk a soron következő posztjainkban írni. Kezdjük az igencsak aktuális “nyaralás” jelenettel. Ha okosítjuk otthonodat a FIBARO rendszerrel, a nyaralás alatt sem kell aggódnod, hiszen otthonod tudni fogja, mi a dolga! Amint futtatod a nyaralás jelenetet, a következők történnek (persze ezek tippek, bármilyen variáció lehetséges):
🏖 A lakás/ház elhagyásakor lekapcsol a világítás,
🏖 kikapcsol a vasaló, stb. aljzat,
🏖 lezáródnak a tetőablakok, becsukódik a kapu, a garázs,
🏖lehúzódnak a redőnyök,
🏖elindul a betörésvédelem.
🏖 Szuperérzékeny szenzorok védik az otthonodat: füst-, CO-, vízkifolyás érzékelő.
🏖 Ha probléma adódik, nemcsak értesítést küld a rendszer a telefonodra, hanem elindítja a beavatkozókat (pl. füst esetén gázvezeték elzárása, szellőztetés; vízkifolyás esetén vízvezeték elzárása, stb.).
🏖 Jelenlét szimuláció: bizonyos időpontokban automatikusan felhúzódnak a redőnyök, felkapcsolnak a villanyok, akár még hangos zene vagy a TV is bekapcsolhat.
🏖 Kertápolás: automata, időjáráshoz igazított locsolás, robotfűnyíró automatikus elindítása (amennyiben van ilyen otthon).
 
Ha még nem olvastad az előző posztunkat a jelenetekről, itt megteheted!
Nézd meg ezt a videót a nyaralás jelenet elindulásáról!
 
Ha Te is szeretnéd, hogy otthonod automatikusan működjön távollétedben is, keress minket elérhetőségeinken! Megtervezzük, beszerezzük és telepítjük az eszközöket, és programozzuk álmaid okosotthonát!

2 Replies to “Okosotthon jelenetek 2. rész – Nyaralás jelenet”

Comments are closed.